ASK ME HOW ;)

Email Address:
Name
Contact Number
Facebook
Help me to help you ;) ASK ME HOW TO: Lose Weight
Gain Weight
Improve Health
Healthy Breakfast
Business Opportunity
Win RM1000
Shake Party
Skin Beauty (Outer Nutrition)
Any Question For Me ? ;)

This contact form was created by Freedback.

Wednesday, May 28, 2014

Kulit Cantik Dalam 7 Hari

 

Haaaaa gitew tajuk. Barulah kelasss kau jah. Macam iklan tv buahahahaha.

Anyway, refering to my previos post, I mentioned during HERBALIFE ASIA PACIFIC EXTRAVAGANZA Singapore, ada launched new OUTER NUTRITION, facial product called SKIN 7. Kan kan kan.

Facts:-

  • SKIN ni sudah berada di pasaran US dan negara sewktu benua dengannya . Cuma sekarang baru masuk asia pacific weeuuuhouuu
  • SKIN 7 ni dipanggil SKIN 7 sebab result perubahan ketara dalam masa 7 hari sahaja wa cakap lu. AMazzzzinggg.

SKIN kulit cantik*Basically akan dapat 9 item (dalam gambar ni 10) sebab CITRUS CLEANSER is for Normal to Oily . And Aloe Cleanser is for Normal to Dry type of SKIN. Jadi pilih jenis kulit sama ada berminyak tau kulit kering.

 

Jadi ceritanya ahad lepas rezeki ku dapat try secara PERCUMA ni SKIN. thank you President Team Dries and wife Annida for your generosity

IMG_3423*Tengok bini si Kopidi yang pregnant ni, sebenarnya dia tu sedang menunggu hari masih lagi cergas and join us. Salute.

Paling ketara best gila is dia punya SCRUB dan  MASK. SENANG untuk diratakan, dan refreshing menyedut kotoran keluar dari muka. On the spot feels the different and glowing skin effect. Aaaaa excited aaaaaa

IMG_3448

Everybody was happy, sempat celebrate birthday Dries (bini dia Annida yang comel baju pink sedang pregnant tu)

IMG_3454

Dia punya packaging pun cool luxurious. Then kertas yang cover dia tu kalau kita buka dan koyakkan di dalamnya tu ada complete instruction how to use he product

 

IMG_3471IMG_3472

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bawah ni aku share sikit testimoni few people yang sudah pun start guna ni di rumah. Kulit dorang sangat-sangat improve. No matter what type of skin you have, yang bermasalah ka berjerawat ka, yang sudah lama mencari penyelesaian kepada masalah kulit, I really recommend you to try this. The price is way more cheaper than the skincare product at the counter nearest you. I know every woman mahu cantik kan, who doesn't, lets cantik together-gether okayy. In fact, sebenarnya bukan perempuan seja, this SKIN range memang untuk lelaki juga and masa di Singapore I met few guys yang sudah dapat result with this product, unbelievably amazing kawan!

SKIN result kulit cantitestimoni kulit skin

Yang pakai tudung ni my friend Ain. The result is so amazing cant wait for my pre-order to arrive!!!

 

Order yours now, order bulan ni dapat FREE GIFT yoooo

Drop an email to cinoi17@yahoo.com atau directly contact +60177000171

SKIN FREE GIFT

I am so excited gila about this SKIN !

KULIT CANTIK

Most importantly, do not forget to nourish your body from inside. Minum Aloe Herbal Concentrate untuk cuci usus supaya bersih dan bersedia menyerap segala nutrisi dalaman dan luaran,minum Teamix yang mengandungi green tea dan sangat sedap untuk anti oxidant dan detox dan minum shake yang penuh dengan khasiat 23jenis sayur dan 6 jenis buah serta 18 asid amino. Dalam dan luar bersih, wudhu selalu, zikir, solat dan doa. InsyaAllah apa yang kita impikan akan menjadi kenyataan dengan izin Allah.

Fikir yang baik Baik, cakap yang baik baik, buat yang baik baik InsyaAllah dapat yang baik baik.

THOUGHTS become FEELNGS become ACTIONS become RESULTS/HABIT.

So, careful with your thoughts yaa.

ok bye love!

Friday, May 23, 2014

Extravaganza Singapore 2014

 

Alhamdulillah ini HERBALIFE ASIA PACIFIC EXTRAVAGANZA kedua saya (tahun lepas yang pertama di Bangkok)
Dan ini pertama kali bermusafir ke SINGAPORE. Syukur Ya Allah. Tempat baru lagi.

extravaganza singapore 3

It was an amazing experience. Banyak happy moments and mata kaca-kaca moments juge pun. Terharu sebak gembira Ya Allah banyak sangat perkara yang berlaku dari sebelum sampai sana sampailah semasa Extravaganza, Allah tunjukkan kami.

 

1. Pertama kali dengan suami jejak kaki Singapore hehehe. Dulu study ja di Johor tapi haram tak masok singapore langsung. Tak terpikir tiada-tiada hal mau ke sana. Syukur lah kali ni sebab Herbalife Asia Pacific EXTRAVAGANZA di sana. Anyway thank you SPONSOR ku Amy Melissa bawa jenjalan last day hahaha (itu nanti ceerita lain entry ya)

extravaganza singapore 1

 

2. Gambar di bawah ni keseluruhan team. Dan kalau dikira sebenarnya 6 orang dari team di bawah aku yang jejak kaki Singapura untuk EXTRAVAGANZA ni *mata kaca-kaca* Semoga mereka mendapat jawapan yang dicari.

extravaganza singapore 5

 

3. Ada dua perkara sekaligus dilancarkan semasa EXTRAVAGANZA, satu – pelancaran HERBALIFE 24, HEALTHY ACTIVE LIFESTYLE weuuhouuu!!!

extravaganza singapore 6

 

4. Pelancaraan HERBALIFE SKIN 7 , jyeahhhh new outer nutrition line. RESULT IN 7 DAYS, i think this one you should order now, sebab this month order akan dapat FREE GIFT - FACIAL KIT TOOLs (Towel, Mirror, Brush, Bowl, Apron, Spoon, Hairband etc) plus FREE TICKET to SPA WORKSHOP. Lagi satu kenapa kena order sekarang, nanti raya musim kahwin juga, mahu kulit cantik dan tak nampak letih bukan sahaja dalam gambar tapi scara live juga, sebab berjalan and makan macam-macam, kita perlukan sesuatu supaya kulit cantik dan tidak ketuaan. Tahukah anda, kalau tidur tak cuci mekap dan tak basuh muka, your face will age 7days older than it should be. And the SKIN 7 is here in asia pacific, This is just amazing. Sempat lahh glowing sebelum raya.

extravaganza singapore 7IMG_3339

 

Im done for now. This is just a brief sharing. I am so excited , i feel so grateful that I decided to go to EXTRAVAGANZA SINGAPORE. The more places we go, the more we grow. The more people we met along the way, the more we grow. Lets do more. There will be more sharing soon , about Singapore, our experiences there and of course about the meeting and training.

Order your SKIN UILTIMATE SET now, drop me an email at cinoi17@yahoo.com or whatsapp/text at +60177000171 Saya berada di Sabah, area Kota Kinabalu (dan kadang-kadang SANDAKAN atau LAHAD DATU)

 

HERBALIFE 24/7,

Cinoi xoxo

Friday, May 9, 2014

Jakarta again.

 

Kesinambungan entry ini http://www.cinoi.com/2014/05/4-days-trip-to-jakarta-in-february.html

9hb Feb – Pagi-pagi kami dijemput oleh 4 kereta suv keren gitu. Semua kereta ni ada sticker Herbalife.. Rupanya Pak Faisal yang punya. Masa ni Pak Faisal masih di Bangkok kalau tidak silap, petang baru pulang ke jakarta. Drivers dia yang datang pick up kami untuk ke Tangerang, venue SUCCESS TRAINING SEMINAR dorang yang terdekat

IMG_9808a

 

Yang baju biru di bawah ni Pak Hendra, mula dia datang aku ingat dia ni supir jugaa, tapiii rupanyaaaa hahaahaha. Kalau mau tahu dia siapa baca hingga khir cerita ya

IMG_9806

 

Kami dijamu dengan shake perisa WILD BERRY campur cincau siap. Perisa shake ni tiada di herbalife malaysia wuwuwuwu.

herbalife indonesia

IMG_9813

Bersama Pak Deni , mantan supir angkot

IMG_9848

 

Dr. Winda Susiyanti (Active World Team)

IMG_9831

IMG_9872

 

The crowd. Full gila ok. Masa kami sedang STS di bahagian Tangerang ni, ada another 7 succes training seminar also going on around Jakarta dan semuanya begini penuh. Yes sebab tu Herbalife indonesia meletup letup

IMG_9838

 

Ingat nda Pak Hendra yang di atas aku sangka supir tu, dia sebenarnya PRESIDENT TEAM MEMBER yaa hahahaah humble gila sampai aku ingat dia supir. Gambar di bawah bersama istri nya yang cantik kulit flawless ibu Feny.

IMG_9870

 

Yang di bawah ini asalnya ibu surirumah sahaja.

IMG_9847

IMG_9843

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yang ini Wilmar, junior badminton player indonesia. Dia pun datang STS. luarrbiasa. Nanti kalau kamu mahu tahu ada apa d STS, ya di Kota Kinabalu, sandakan , Tawau juga ada. Contact saya yaa kalau mahu tahu.

IMG_9873

IMG_9875

 

Di akhir STS harulah foto bareng!

IMG_9884

 

Dan pengalaman berhadapan macet (jammed) di Jakarta gila ya, balik KK terus less complain pasal jammed. Ssana lagi double triple tidur bangun balik pun belum sampai

Yang paling rare, ada orang awam yang akan bertindak macam polis trafik di sini tukang bagi jalan/laluan. Dan kau sebagai driver kena bagi dia tips kalau dia sudah tolong kasi stop kenderaan/motor lain supaya ka boleh lalu. Desakan hidup kan jadi macam tu pun bisa bikin cari duit.

IMG_9876

 

Alhamdulillah it was a new experience for me. Jauh perjalanan luas pemandangan

Saya tinggalkan kamu dengan pesanan-pesanan yang saya dapat semasa Success Training Seminar di Tangerang, Jakarta.

IMG_9820

IMG_9815IMG_9817

Wednesday, May 7, 2014

4 days trip to Jakarta in February

 

Yes, i know it is already May. Nothing is ever too late huahuahuahua.

Last February, 8-11th, it was the first time for me and Jay to really sampai ke INDONESIA, and Jakarta to be exact. Haaa. Syukur kami bersama-sama FIRST time jejak kaki sana.

IMG_9788*muka baru bangun dari tidur yang nyenyak di dalam flight*

It was a HFF trip actually. HFF is Herbalife Family Foundation or called as CASA HERBALIFE. So this president team Dries in sabah promote, who ever from Sabah reached certain achievement will qualified to the package he bought during HFF night as a charity. The package include trip to Jakarta and will be entertain by the Indonesia Corporate and Indonesia humble President Team, Pak Faisal.

So basically hotels, and segala makan perjalanan di sana ditanggung except for the air tix. So this trip was seriously confirmed like 5 days before hahaha, so memang last minit kami beli airasia ticket. It cost me and Jay around Rm1200+-.

Hotel yang kami tinggal di sana katanya hotel biasa je tapi comel I like sebab the colours and design. Cool!

 

1. tandas dia macam masuk dalam mesin masa. lol

IMG_9798

2. bilik pula bright colours dan comel banget.

IMG_9793IMG_9792

 

3. Even the cafe is full with colours. Cool!

IMG_9805

 

Kami punya aktiviti di sana

  1. Attend Success Training Seminar di Tangerang. Masa ni guest speaker dia adalah bekas pemandu van awam yang sekarang level Millionaire Team Member. Ada lagi satu speaker bekas pemandu taxi, dia dapat customer daripada orang yang naik taxi dia, cool! dan dapat jumpa Indonesia junior Badminton player, Wilmar.
  2. Dapat masa belajar dengan Pak Faisal, lifestyle dapat duduk dalam kereta porsche dia, visit rumah dia dan dapat session bersama leader-leader herbalife indonesia, dapat visit commercial and home nutrition club.
  3. Makan-makan
  4. Layanan dari corporate dan visit to HERBALIFE HQ INDONESIA.

 

Masa ni I finally knew how Herbalife business di Indonesia sangat membangun pesat, sebab desakan hidup yang sangat luarbiasa terdesak dan leader dia unite as a unit, dorang memang SUPER RAJIN kerja, dari perkara yang kecil-kecil ke besar-besar semua dorang ambil berat dengan penuh kasih sayang.

And I learnt that JAKARTA is SUPERRRRR JAMMMEDDDDDDDD. jyeah sila bersukur sekarang.

 

So itu nanti akiviti segala di lain entry ya. I will prepare auto-published entry so even if I am busy, setiap dua hari akan ada update InsyaAllah. I still love my blog even ada Facebook and Insta (insta-blog) banyak i want to share here, so one day my generations can read. And I can easily refer too.

 

Till next entry.

Bye for now.

 

Love,

Cinoi

Thursday, March 27, 2014

Spectacular 2014 !!!

 

Officially haritu Spectacular Herbalife Malaysia 10-12th January. Tapi aku berada di Kuala Lumpur from 8th – 14th January, biasa lah aku mesti overrr giteww. Spectacular ni acara tahunan Herbalife Malaysida serta 91 negara lain yang ada Herbalife, buat lah di negara masing-masing ye. Event ni, dia bagi higher training on the products and marketing plan, and sharing stories and testimonials product and business ramai orang. 8000 juga orang yang hadir.IMG_7443

Alhamdulillah, tahun ini aku suami isteri bawa bersama 8 orang team d bawah kami. Berbanding last year – 1 orang.

Training yang best dari Hemang Pandit from India, suda lebih 12 tahun in the business, asalnya orang biasa sahaja. IMG_7465Dapat training dari Edgar Balbas from Venezuela, yang hensem sangat awww. Sudah lebih 20 tahun in the business, latar belakang Electrical Engineering.IMG_7489 Dan dapat training nutrition dari salah seorang Doctor dari HERBALIFE ADVISORY BOARD – Dr. Medina Rocio, a very powerful teacher in nutrition, IMG_7804Alhamdulillah dapat peluang berguru dengan dia, she lead by example, badan masih fit kulit cantik dan buat triathlon di usia lebih 40 tahun, aku mahu macam tu la nanti, fit sahaja lebih mudah beribadah.IMG_7803

 

Kenangan manis SPECTACULAR 2014 #1
Graduation of FRESHMAN CLASS OF 2014

IMG_7514Bestnya konvo sama suami. Stayaq kata Atiqah.

 

Kenangan manis SPECTACULAR 2014 #2
Jalan kaki dengan my baby team dari hotel ke MIECC
heheh dekat je sebnaqnya, kereta kakak pun ai ada bawa tapi hari tu spesel, kereta tinggal park di hotel, jalan kaki untuk pengalaman dan kenangan #bonding katanya

IMG_7605

Kenangan manis SPECTACULAR 2014 #3
Huha dalam dewan dengan our team, membawa 8 orang kali ini, sweet sangat. Semoga mereka semua beroleh manfaat dan pengalaman baru dari event ini.

IMG_7622IMG_7718

Susah sebenarnya dapatkan satu gambar yang semua orang hadir di dalamnya.

IMG_8016

 

Kenangan manis SPECTACULAR 2014 #4

Naik pentas spectacular untuk recognition penerima jam tangan edisi terhad (limited edition) Herbalife. Dapat bunga yuuuu wuuuwuwuwuwu.

IMG_8023

 

 

Ramai sangat orang kami jumpa selama tiga haari tu, Herbalifers seluruh Malaysia termasuk la President Team Eric Depp ni suami Nurul Wahab.IMG_7675

Yang ini President Team Arcelona dari Indonesia. GenH juga ni (umur bawah 30) pernah juga aku cerita pasal dia d entry yang sebelum-sebelum ini

IMG_7491

IMG_7642IMG_7518IMG_7975

Jumpa lagi di SPECTACULAR tahun depan.

 

*******Alhamdulillah we’ve been educate about Herbalife from the right people.

*******We’ve met people who has been using Herbalife for more than 20 and 30 years, I’ll have my confidence of the roof top InsyaAllah. That is why it is important to Qualify and Attend events such as this, because you will have the chance to meet the legend.

Benda jadi simple kalau kita ada ilmu. Bukan ilmu internet semata-mata. Tapi ilmu yang kia dig live dengan usaha, mata, telinga dan tubuh yang minum shake. (Amalina Peter, 2013)

 

May Allah bless us all.

how addicted i am to blogging

thank you for dropping by

hope u enjoy reading and do come again
daa....